Inici | Afegir a preferits | E-mail |   
 
LA PARRÒQUIA SERVEIS PARROQUIALS SERVEIS ACCIONS PASTORALS PREGUNTES
Parròquia de Sant Pau Tarragona  
 


9 de juny de 2012

Tarragona, 1 de juny de 2012

Preparant la celebració de la CONFIRMACIÓ i l’admissió a ordes de l’Albert Fortuny, el 9 de juny de 2012 a la Parròquia: ¡Una celebració, tota ella, vocacional!

“La Confirmació és també escoltar a Déu que ens crida des del futur que volem amb Ell”


Bon dia,

el dia 9 de juny celebrarem al Sagrament de la Confirmació i l’Admissió a ordes de l’Albert Fortuny, presidirà la celebració el Sr.Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol i Balcells. Hi som convidats pel mateix Jesucrist.

La celebració de la Confirmació s’integra en la proposta d’Iniciació Cristiana de l’Església. L’Església, Mare i Mestra, a la que us hi heu apropat acollint el que us ha proposat.

Penseu, si us plau, cada paraula: “Mare”, “Mestra”, “us hi heu apropat”, “heu acollit el que us ha proposat”, i les que se’n deriven “Fills”, “Deixebles”, “acollits i acompanyats”, “la vostra vida com a resposta, a l’acollir la Proposta”.

Hem de veure que l’arrel és l’experiència d’Església (Jn 21, 15-19): Mare i Mestra per al nostre camí, “tot i que som molts, som un de sol –una sola família- en Jesucrist” (1Co 10,16-17; Ga 3,26-28). Hem descobert que volem trobar a Jesucrist en l'Evangeli, en persones concretes, en el món en general –i que  concretem el que ens és immediat i que, com enlloc més, ens és proper en l’Eucaristia (Lc 24,30-31) i en els pobres (Mt 25,3540; 2Co 8,9).

Preparem-nos-hi bé. Procurem que la preparació s’orienti cap a la pregària, a l’espiritualitat i es concreti en el testimoni que suposa viure en la caritat. Preparem bé les pregàries, les reflexions, les lectures i els cants, els silencis, convé tenir clar el que pretenem:

  • Comprendre que Déu ens dóna el do de l'Esperit Sant, mitjançant Jesucrist en la seva Església i
  • acollir-lo autènticament, de veritat, amb fe i agraïment, coneixent i acceptant les conseqüències d’aquest do.

En la mateixa celebració, l’Albert, celebrarà la seva Admissió a ordes, a la nostra Parròquia de Sant Pau, alhora l’acompanyarem i donarem gràcies pel seu testimoni, farà explícita la seva voluntat de respondre a la crida de Déu  essent capellà.

Una celebració doncs, tota ella vocacional. Sí, tota!. Perquè la Confirmació és també escoltar a Déu que ens crida des del futur que volem amb Ell i cap al que Jesuscrist, en l’Església, ens acompanya, cadascú hi respon, des de la llibertat, certament, fidels a l’Evangeli, en l‘Església, Mare i Mestra.

Joan Anton Cedó Perelló