Inici | Afegir a preferits | E-mail |   
 
LA PARRÒQUIA SERVEIS PARROQUIALS SERVEIS ACCIONS PASTORALS PREGUNTES
Parròquia de Sant Pau Tarragona  
 


VI Diumenge de Pasqua (Pasqua del malalt)

Benvolguts,

Els joves i la imatge del col·lectiu que integreu sou un element significatiu quan es reflexiona  sobre la societat. Ho comparteixen molts dels que hi pensen i també ho pensem els que pretenem que el dia a dia dels nostres pobles i ciutats sigui el lloc on s'hi descobreix l'anunci de l'Evangeli (Mc 1,15).

Al llegir que "JOVENTUT I SALUT" és el lema que aquest any se'ns proposa per motivar la Campanya de Pastoral de la salut (de l'11 de febrer -La Mare de Déu de Lourdes- al  VI Diumenge de Pasqua  -29 de maig-) penso en vosaltres, els Grups de joves de la Parròquia i els Grups que són a la catequesi de Confirmació,.

Us proposo que ho compartim:

¿Quin valor cal donar a que, en els Evangelis, es remarca amb tant de relleu com es coneix a Jesús en imatges on acompanya als malalts?, d'entrada els evangelistes ho valoren molt, també si agafem els testimonis que en la història podem considerar "imatges de l'Evangeli de Jesucrist" (molts dels nostres sants!).

Acompanyant als malalts Jesús viu com Déu és present en ell, en tot el que és i viu (recordeu com Joan s'hi refereix, prop de Llatser, acompanyant a les seves germanes:  «Jesús començà a plorar. Els jueus deien: --Mireu com l'estimava.» [Jn 11, 35-36]).

Nois i noies de la Parròquia us suggereixo que feu aquesta experiència, acompanyeu als malalts, sentint-vos acompanyats, dediqueu-hi temps, i als adults, si us plau, us demano que ho afavoriu:

Jesús els hi compta com és i comparteix com és la persona a qui, sobretot, escolta (és el que ens comenta Lluc que havien descobert en Jesús els deixebles d'Emaús (Lc 24, 19). Feu-ho!

Jesús prega a Déu pels malalts (el temps dedicat als malalts us permetrà trobar-vos amb Déu en la pregària), no us sembla que és com la parla de gran valor a la que es refereix l'evangelista Mateu (Mt 13,46). Pregueu!.

I encara, joves cristians, pregar i compartir el vostre temps amb els més vells i els malalts que teniu al costat ens situa a tots en el camí més correcte, "camí pasqual" , com als deixembles d'Emaús (Lc 24,13-35). Interesseu-vos pels que són a casa vostra, estimeu-los i, penseu, també en els que hi ha a la Parròquia, acompanyant sereu acompanyats. De fet, al dir-vos-ho a vosaltres, m'ho dic també a mi. Valoreu-ho!

I, encara, penso que amb aquesta implicació que aproxima als malalts i als més vells de les nostres famílies i de la Parròquia, fent-ne un compromís preferent, sou testimonis del bo i millor de vosaltres mateixos entre els vostres companys, amics, i per a la societat d'ara i d'aquí. Evangelitzeu!

Vostre

Joan Anton Cedó Perelló