Inici | Afegir a preferits | E-mail |   
 
LA PARR̉QUIA SERVEIS PARROQUIALS SERVEIS ACCIONS PASTORALS PREGUNTES
Parṛquia de Sant Pau Tarragona  
 


JORNADA MUNDIAL DE LA JUVENTUD

Quina finalitat motiva la seva convocatòria?

"La finalitat principal de les Jornades és col·locar a Jesús en el centre de la fe i de la vida de cada jove, per a què sigui el punt de referència constant i la llum vertadera de cada iniciativa i de tota la tasca educativa de les noves generacions" Joan Pau II.

Què és la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ)?

La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) és una  trobada de joves d'arreu del món units en la fe i l'amor cap a Jesucrist.

Aquestes jornades van ser una iniciativa de Joan Pau II després de veure les concentracions massives de joves, l'any 1984, en motiu de l'any jubilar a Roma. Amb aquesta proposta, el Sant Pare va voler convidar als joves a un major compromís amb l'Església, a pertànyer a ella rejovenint-la i a assegurar la transmissió de l'evangeli a les següents generacions.

La primera JMJ va tenir lloc a Roma el diumenge de Rams de 1986. Des d'aleshores no ha deixat mai de celebrar- se, unes vegades a Roma, el diumenge de Rams, altres a les diòcesi i altres en esdeveniments massius a diferents ciutats que les han acollit. Les JMJ internacionals han estat: Buenos Aires (1987), Santiago de Compostela (1989), Czestochowa (1991), Denver (1993), Manila (1995), París (1997), Roma (2000), Toronto (200), Colònia (2005) i Sidney (2008).

La propera Jornada Mundial, convocada pel Papa Benet XVI, tindrà lloc a Madrid del 16 al 21 d'agost, amb el lema: Edificats i arrelats en Crist, ferms en la fe (Col. 2,7).

Quins objectius orienten aquesta acció pastoral?

Una Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) té els següents objectius: 

  • Ser una peregrinació en la fe.
  • Ser un fòrum pels joves, on s'experimenti la presència de l'Esperit Sant.
  • Ajudar-los a descobrir la centralitat de la Paraula i dels - Sagraments en la vida diària.
  • Viure en els joves què suposa ser testimonis del Crist.