Inici | Afegir a preferits | E-mail |   
 
LA PARR̉QUIA SERVEIS PARROQUIALS SERVEIS ACCIONS PASTORALS PREGUNTES
Parṛquia de Sant Pau Tarragona  
 


17 a 23 de gener de 2012

VII Septenari de la Conversió de Sant Pau Apòstol

 

Set dies de pregària i reflexió en memòria de la persona i de l'espiritualitat de l'apòstol sant Pau:

"Cal redescobrir i cultivar la devoció a l'apòstol Pau a la nostra arxidiòcesi. Devoció és una paraula procedent del llatí, que vol dir "amor gran". Primer pel valor de la intercessió dels sants i, segon, perquè el nom de l'Apòstol només de dir-lo és ja expressió de "missió nova", d'obertura, d'intrepidesa, i de desig ardent de comunicar l'Evangeli. És la saviesa de la creu del Senyor, follia per al món, però salvació per a tothom que, com sant Pau, hem d'anunciar. Oh, si tinguéssim un cor ardent com l'apòstol Pau per comunicar el Crist a tothom! Aquest seria el do més gran que el Senyor podria concedir-nos en la solemnitat de la seva conversió celebrada amb tant de joia a l'església de Tarragona. Un ardor que es comuniqués a tothom, com una riuada que s'escampa de la Mesa de l'Eucaristia i arriba als homes i dones del nostre temps, de les nostres ciutats i dels nostres pobles.

La solemnitat de la seva conversió ha de ser celebrada amb joia gran per l'església de Tarragona. Aquesta s'ha de sentir més que joiosa de celebrar el trobament de la gràcia del Crist amb el cor de l'home, Saule. La gràcia pren possessió d'ell. I aquesta gràcia esdevé una missió. Una gràcia que el farà infatigable per tots els camins de terra i de mar per portar l'Evangeli arreu. Una gràcia que el farà entrar en els "penetralia Christi" i que li farà exclamar: per a mi, viure és Crist. Una gràcia que, finalment, el portarà a la darrera obediència -la del martiri- per l'espasa. Juntament amb Pere, la roca. Tota la vida de l'apòstol està ja continguda en la gràcia del camí de Damasc. Allí la gràcia divina -a l'aguait- l'esperava sota els brancatges d'aquell camí. Allí, en aquella gràcia inicial, el Senyor ja li féu veure tot el que sofriria pel seu nom (Ac 8, 16).

Des del segle VIII es venera la Conversió de Sant Pau en la tradició litúrgica gal·licana. En el segle X s'introdueix en el calendari romà. El calendari litúrgic propi de l'arxidiòcesi la celebra -aquest any per primera vegada- amb ritus de solemnitat. Amb raó, juntament amb Santa Maria, és patró principal de l'arxidiòcesi. Celebrem-la amb joia i gratitud. Però, sobretot, que la seva conversió sigui la nostra. Cal felicitar la Parròquia de Sant Pau, de la ciutat de Tarragona,  per oferir als fidels aquest subsidi de pregària i de reflexió. És així que aquesta parròquia de la ciutat honora el seu titular i es manifesta com una comunitat viva de deixebles del Crist, que vol rebre i viure l'evangeli sota el mestratge del gran apòstol" (Rafel Serra Abellà -Delegat diocesà de litúrgia [Arquebisbat de Tarragona]-, a la presentació del "Septenari de la Conversió de sant Pau apòstol", Editat per la Parròquia de Sant Pau -Tarragona-, 2006).